Köpvillkor

Dessa allmänna villkor gäller för dina köp på, och din användning av, webbsidan kdiary.se. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Kdiary AB, org. nr 559122-9348, Lundagatan 2B, 171 63 Solna (hädanefter ”KDIARY”, “Kdiary” eller”vi”).

Genom att göra köp ifrån och använda denna webbsida så förbinder du dig till följande villkor

Åldergräns

För att handla på Kdiary e-handel måste du ha fyllt 18 år. Om du är under 18 år måste någon som är över 18 år göra beställningen åt dig.

Rabatter och kampanjer

Det går inte att kombinera eventuella rabattkoder, medlemsrabatter med övriga rabatter och kampanjer om inte annat anges.

B2B

 Är du företagskund och är intresserad av att bli återförsäljare, är du välkommen att maila till info@kdiary.se.

Utlandsbeställningar

Kdiary levererar i Sveige och många länder i Europa. För mer info kontakta oss på info@kdiary.se 

Orderbekräftelse och kvitto

Orderbekräftelse som sammanfattar ditt köp skickas via e-post efter varje beställning. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter (vid betalning med Swish kan orderbekräftelse dröja ännu längre p.g.a. manuell hantering), vänligen kontrollera att din e-post adress stämmer och meddela oss via e-post på info@kdiary.se så skickar vi om bekräftelsen. Dubbelkolla först att inte orderbekräftelsen har fastnat i skräpposten.

För dem som betalat via Payson kan ni efter att ordern är skickad komma åt faktura/kvitto om Ni loggar in på Payson.se. Ni får även ett mejl om det från Payson med anvisningar för hur ni kan se fakturan/kvittot.

Priser

Alla priser anges i svenska kronor och inkluderar som standard svensk moms (om inget annat angivits).

Betalning 

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Du kan välja att betala med bank-, kreditkort eller genom faktura. Payson AB sköter alla våra banktransaktioner. Kdiary hanterar inte själv några bank- eller kreditkortsnummer.

Nu har vi även infört Swish-betalning. Se anvisningar under FAQ.

Betalning mot faktura – PaysonFaktura – Gäller endast kunder i Sverige

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer ingen fakturaavgift. Om du väljer betalningsvillkor 30 dagar tillkommer en avgift på 29 kr.  För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Avbeställning

Om du skulle ångra dig direkt efter beställning ska du kontakta vår kundservice på mail info@kdiary.se omedelbart. Om vi redan hunnit skicka din beställning eller ifall din beställning är paketerad så kan du inte avbeställa utan får returnera paketet till oss. Se info under ångerrätt. Du som kund står då för returfrakten. KDIARY ansvarar ej för leverans från kund till KDIARY. Om du inte hämtar ut din beställning så debiteras du med 200 kr för att täcka våra kostnader.

Fel produkt

Om du fått fel produkt i din leverans så skall du kontakta oss inom 14 dagar efter mottagande av din beställning. Du ska därför kontrollera dina produkter när du får hem dem för att verifiera att allt är korrekt levererat. Inkommer information om detta senare än 14 dagar förbehåller sig KDIARY rätten att neka retur, omleverans eller hävning av köp. KDIARY står självklart för alla fraktkostnader om vi skickat fel vara till dig.

Ångerrätt

Som kund/konsument (detta gäller ej företag) har du möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerperioden räknas från det datum du mottog den sista försändelsen i din beställning. Ta alltid kontakt med oss via e-post på info@kdiary.se innan du returnerar varorna vid ångerköp. Detta gäller även om du önskar byta varorna. För att kunna nyttja ångerrätten på 14 dagar krävs det att varan är i oskadat skick i omärkt förpackning med en plombering som ej är bruten eller skadad. Vi plomberar alltid våra produkter. Obs! För produkter som kommer inslagna i krympplast från tillverkaren räknas plasten som plombering. Om plasten är borta, skadad på ett sätt som gör att vi ej kan avgöra om produkten använts eller öppnats, kan vi ej acceptera retur på dessa varor.

På grund av hygien och hälsoskäl omfattas inte produkter med bruten plombering av ångerrätten och inget återköp kan göras för dessa produkter som därmed måste kasseras. Detta gör vi för att kunna garantera våra kunders säkerhet.

Returfrakten bekostas av kunden och vi löser ej ut försändelser med obetald frakt. Återbetalning sker inom 30 dagar efter att vi kontrollerat att varan uppfyller villkoren för ångerrätten. Vi har rätt att vänta med återbetalning tills dess att vi mottagit returvaran. Observera att återbetalningen inte inkluderar den ursprungliga fraktkostnaden vid ångerköp utan endast varans pris.

Reklamationer och tvister

KDIARY följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid reklamationer samt tvist. Du som kund har rätt att reklamera en vara om dess egenskaper avviker från det som framgår i produktinformationen. Om en vara är felaktig eller felexpedierad skall du kontakta oss på info@kdiary.se och ange felet så snart som möjligt. Vi instruerar dig då hur du ska göra för att returnera den felaktiga varan. Vi ersätter naturligtvis eventuella fraktkostnader vid returfrakt.

Transportskada

I fall av trasig eller öppnad kartong vid leverans, kontakta ditt utlämningsställe direkt när du hämtar ut paketet och fyll i en blankett för skadeanmälan.

Ej hämtade paket

När paket inte hämtas ut under tiden de ligger hos ombuden och då returneras till oss, så tas det ut en hanteringsavgift på 197 kronor inkl. moms.

Saknad paket enligt kund, men levererat enligt PostNord där paketet är spårbar med försändelseID.

Vi ersätter inte förlorat paket om paket har status levererats till brevlåda eller levererats utanför dörr av PostNord.  Vi förlitar oss på PostNords försändelseID  samt paketets status.

Produktinformation/Bäst före datum/Bilder

Färger

KDIARY gör allt vi kan för att tillhandahålla så korrekt produktinformation som möjligt. Vi rekommenderar dock att du alltid läser igenom produktinformationen före ditt köp. Tyvärr kan vi inte garantera att färgproverna du ser på din skärm överensstämmer med verkligheten, då detta beror på färgåtergivningen på din skärm samt dina individuella skärminställningar.

Bäst före datum

På de flesta av våra produkter finns en symbol i form av en öppnad burk. Vid symbolen står det en siffra som anger produktens hållbarhet från det att den öppnats. I de flesta fallen visas ett bäst före datum. En del koreanska produkter är märkta med tillverkningsdatum, alltså inte att förväxla med bäst före datum. Om inget annat anges håller produkten oöppnad i minst 36 månader.  Tänk på att förvara och använda produkterna på ett hygieniskt sätt för att motverka att hållbarheten förkortas. T.ex. använd inte fingrarna utan en spatel för att ta ut hudkräm en burk för att inte bakterier ska föras över till burken. Förvara aldrig produkterna för varmt eller i direkt solljus.

Allergi och överkänslighet

KDIARY rekommenderar kunden att läsa innehållsförteckningen som ingår i produktbeskrivningen innan köp. Detta är särskilt viktigt om du är allergisk eller överkänslig för något ämne.

Personuppgifter

Vi behandlar alla personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR, vilket vi beskriver i vår integritetspolicy.

Copyright

Allt innehåll på vår webbplats så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Kdiary eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Force Majeure

Kdiary ska undantas från skadeståndsansvar och andra påföljder som är orsakade av omständigheter bortom Kdiary:s kontroll. Som sådana omständigheter räknas till exempel statlig intervention, ny/ändrad lagstiftning, krig, bränder, översvämningar, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer eller att Kdiary eller dess samarbetspartners skulle vara utsatta för kriminell verksamhet.

Bedrägeri

Falskbeställningar och alla bedrägeriförsök rapporteras till polisen. Kdiary förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om någon misstanke till brott väcks.

Övrigt

Fakta och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar, eventuellt fel angivna specifikationer, slutförsäljning samt valuta justering. Kdiary förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.

Ändringar

Kdiary kan komma att se över dessa allmänna villkor från tid till annan. Varje gång du köper en vara av oss kommer de vid var tid gällande villkoren vara tillämpliga på kontraktet mellan dig och Kdiary. Du bör därför regelbundet besöka denna sida för att hålla dig uppdaterad om innehållet i våra allmänna villkor.

Dessa villkor var senast uppdaterade 2023-06-04